Limisukitus varmistaa viemärihaarojen  rakenteellisen kestävyyden

Haarakohdat ovat viemäriputkia saneerattaessa kaikkien haastavimmat kohdat. Picote Oy:n kehittävä limisukitus-menetelmässä haarakohtaan tulee kaksi runkojäykkää sukkaa päällekkäin, jotka muodostavat tiiviin ja saumattoman haarakohdan. Limisukitus voidaan aloittaa joko pystylinjasta tai kerroshajotuksesta riippuen siitä kumpi on teknisesti parempi vaihtoehto.

Oheisessa kuvassa on esitetty haaran limisukitus, jossa pystylinja on sukitettu ensin.

Limisukittamalla haarakohdasta tulee yhtenäinen ja vesitiivis. Menetelmä on erittäin joustava, se saadaan tehdyksi kaikkiin haarakohtiin mukaan lukien pienet kerroshajotuksen putket. Erillisen haarakappaleen asentaminen kerroshajotuksen haarakohtiin on hankalaa ja osin jopa mahdotonta, mikä johtaa rakenteiden avauksiin. Limisukituksessa tätä vaaraa ei ole.

Picote on käyttänyt limisukitusta vuodesta 2009 alkaen ja menetelmän avulla on saneerattu menestyksellisesti jo yli 32000 haarakohtaa. Limisukituksen suosio on kasvussa, sitä käyttää jo usea yritys Suomessa.

Picoten limisukitukselle on myönnetty VTT:n laatusertifikaatti, mikä todentaa menetelmän teknisen tason. Useimmat vakuutusyhtiöt edellyttävät saneerausmenetelmältä VTT:n sertifikaatin, jotta vakuutukseen myönnetään ikävähennyksiä.

Haaran limisukitus

  1. Pystylinja sukitettu
  2. Haara porattu auki
  3. Sukitus liittyvästä haarasta
  4. Haara avattu pystylinjasta
Limisukitus