Ympäristöystävällinen Picote-remontti tehdään asukkaat huomioon ottaen

Picote-viemäriremontissa viemärit sukitetaan saumattomasti kellarista katolle. Rakenteita rikkomaton – tai kaivamaton tekniikka (no-dig) säästää aikaa ja rahaa sekä minimoi asukkaille, ympäristölle ja liikenteelle aiheutuvat häiriöt. Myös luontoa rasittavan rakennusjätteen määrä on vähäinen. Asuntokohtainen työskentelyaika on noin kaksi viikkoa asuntojen koosta ja määrästä riippuen. Koti säilyy siistinä ja asuttavana, koska rakenteita ei rikota.

Pohjaviemäreiden sukituksen ajaksi Picote asentaa kellariin ohipumppausjärjestelmän, jonka ansiosta asuntojen viemäreitä voidaan käyttää remontin aikana. Ilman ohipumppausjärjestelmän asentamista pohjaviemäreiden saneeraus aiheuttaa asuntokohtaisten viemäreiden 2-3 viikon käyttökiellon.

Viemäriremontin ajaksi jokaiseen työn alla olevaan asuntoon tuodaan kuivakäymälä. Vesi tulee hanasta normaalisti koko urakan ajan.

Alan tutkimuksissa on havaittu, että tiedotus on saneerausprojekteissa yleisin kritiikin aihe. Picotella on panostettu jo vuosia projektien kokonaisvaltaiseen hallintaan ja oikea-aikaiseen tiedottamiseen projektin kaikille sidosryhmille. Saadun asukaspalautteen pohjalta tässä on onnistuttu hyvin.