LATTIAKAIVOT

Lattiakaivojen saneeraus sisältyy olennaisena osana Picote-menetelmällä tehtyyn viemäreiden sisäpuoliseen saneeraukseen. Lopputulos on toimiva, helppohoitoinen ja rakenteellisesti kestävä.

Lattiakaivoista poistetaan kalusteiden purkamisen jälkeen timanttiporalla vanha vesilukko, jotta sukittaminen lattiakaivon kautta onnistuu. Vanha lattiakaivo hiotaan ensin puhtaaksi ja sukitustöiden valmistuttua lattiakaivo pinnoitetaan kasviöljypohjaisella massalla kahteen kertaan lattiakaivon kannen uraan saakka. Vanhan vesilukon tilalle asennetaan uusi ruostumattomasta teräksestä valmistettu levy, jossa on valmiina kuminen huoltotulppa. Näin tehtynä viemärihaaran sukan sekä lattiakaivon pinnoitteen liitos on asianmukaisesti tehty ja lattiakaivo on vesitiivis.

Työvaiheet

Valurautaisen lattiakaivon saneerauksen työvaiheet ovat seuraavat:

  1. Lattiakaivon vesilukko porataan kuppiterällä kokonaisuudessaan pois.
  2. Tarvittaessa lattiakaivon nielua suurennetaan poraamalla.
  3. Lattiakaivon haara jyrsitään, pestään ja kuvataan.
  4. Lattiakaivo ja mahdollinen koroterengas hiotaan tasaiseksi. Mahdolliset suuret epätasaisuudet esim.  koroterenkaiden liitoksissa tasoitetaan epoksikitillä.
  5. Lattiakaivon haara sukitetaan normaalisti lattiakaivon kautta ja sukan pää hiotaan tasaiseksi
  6. Mikäli lattiakaivon nielua on suurennettu, muotoillaan nielu ennalleen epoksikitillä  rakennusmääräysten mukaisen padotuskorkeuden (50mm) säilyttämiseksi.<