Lattiakaivo 2018-02-05T13:06:35+00:00

LATTIAKAIVOT

Lattiakaivojen saneeraus sisältyy olennaisena osana Picote-menetelmällä tehtyyn viemäreiden sisäpuoliseen saneeraukseen. Lopputulos on toimiva, helppohoitoinen ja rakenteellisesti kestävä.

Lattiakaivoista poistetaan kalusteiden purkamisen jälkeen timanttiporalla vanha vesilukko, jotta sukittaminen lattiakaivon kautta onnistuu. Vanha lattiakaivo hiotaan ensin puhtaaksi ja sukitustöiden valmistuttua lattiakaivo pinnoitetaan kasviöljypohjaisella massalla kahteen kertaan lattiakaivon kannen uraan saakka. Vanhan vesilukon tilalle asennetaan uusi ruostumattomasta teräksestä valmistettu levy, jossa on valmiina kuminen huoltotulppa. Näin tehtynä viemärihaaran sukan sekä lattiakaivon pinnoitteen liitos on asianmukaisesti tehty ja lattiakaivo on vesitiivis.

Työvaiheet

Valurautaisen lattiakaivon saneerauksen työvaiheet ovat seuraavat:

 1. Lattiakaivon vesilukko porataan kuppiterällä kokonaisuudessaan pois.
 2. Tarvittaessa lattiakaivon nielua suurennetaan poraamalla.
 3. Lattiakaivon haara jyrsitään, pestään ja kuvataan.
 4. Lattiakaivo ja mahdollinen koroterengas hiotaan tasaiseksi. Mahdolliset suuret epätasaisuudet esim.  koroterenkaiden liitoksissa tasoitetaan epoksikitillä.
 5. Lattiakaivon haara sukitetaan normaalisti lattiakaivon kautta ja sukan pää hiotaan tasaiseksi
 6. Mikäli lattiakaivon nielua on suurennettu, muotoillaan nielu ennalleen epoksikitillä  rakennusmääräysten mukaisen padotuskorkeuden (50mm) säilyttämiseksi.
 7. Tartuntapohjan jälkeen lattiakaivoon levitetään pensselillä kaksi kerrosta putkitemassaa, joka ulottuu haaran sukan päälle. Näin liitoksesta tulee tiivis ja virtaussuunnan mukainen. Putkitemassa tarttuu tiiviisti kaivon pintoihin muodostaen tasaisen ja helppohoitoisen pinnan.
 8. Vanhan vesilukon tilalle liimataan uusi ruostumattomasta levystä tehty levy, jossa on valmiina kuminen huoltotulppa
 9. Loppusiivouksen yhteydessä kaivo täytetään vedellä.

Muovinen lattiakaivo jätetään ennalleen. Vain lattiakaivosta lähtevä viemäri sukitetaan.

Hyöty & takuu

Valurautaisten lattiakaivojen saneeraus osana   putkien sukitusta tuo mukanaan huomattavan  kustannussäästön, koska lattiakaivoja ei tarvitse vaihtaa ja sen myötä märkätilojen vesieristeitä ei tarvitse uusia. Yhden märkätilan remontointi lattiakaivon vaihtoineen maksaa 5000 – 10000 euron välillä. Myös viemärisaneerauksen kesto lyhenee olennaisesti vanhat kaivot saneeraamalla sekä asunnoissa ei tarvitse tehdä pölyisiä rakennustöitä.

Picote myöntää saneeratuille lattiakaivoille saman 15 vuoden vuotamattomuustakuun kuin muullekin Picote-menetelmällä saneeratulle putkistolle. Saneeraustapa ei edellytä asukkaalta normaalin puhdistuksen lisäksi muita hoitotoimenpiteitä.

Lattiakaivo
Lattiakaivo
Lattiakaivo

Sisäpuolisesti saneerattu vanha lattiakaivo

 1. Vanha pintarakenne, esim. laatta/muovimatto
 2. Vanha lattiakaivon kansi
 3. Vanha korokerengas 3a. Putkite ulottuu korokerenkaan yläosaan asti.
 4. Vanha lattiakaivo
 5. Vanhaan korokerenkaaseen liittynyt poistoputki, D28 Cu
 6. Putkitus ulottuu sukan päälle
 7. Kumitulppa
 8. Vanha viemäri (V70) ja Picote-sukitus
 9. Uusi ruostumattomasta teräksestä tehty huulloslevy, kiinnitys liimamassalla putkitettuun kaivoon.
 10. Läpiviennit tiivistetty huolellisesti putkiteaineella.

Tulosta tuotekuvaus

Sisäpuolinen lattiakaivo