Picote-sukitusmenetelmän työvaiheet

Pystylinjojen saneerauksen aikana työskentelyaika yhtä asuntoa kohden on asuntojen lukumäärästä ja koosta riippuen 1-2 viikkoa. Viemäreitä ei saa käyttää remontin aikana, mutta vesi tulee asuntoihin koko ajan normaalisti.

Picoten sukitusmenetelmään kuuluu ohipumppausjärjestelmän käyttö pohjaviemäreiden saneerauksen aikana. Ohipumppausjärjestelmän ansiosta pohjaviemärit voidaan kunnostaa asukkaita häiritsemättä ilman käyttökatkoa asunnoissa.

Työvaiheet

1. Valmistelevat työt

Lattiat ja seinäpinnat suojataan. WC-istuimet ja hajulukot irrotetaan, lattiakaivon vanha vesilukko porataan pois.

2.  Puhdistus ja kuvaus

Viemärilinjat puhdistetaan mekaanisesti rassaamalla ja mahdolliset kerrostumat sekä tukkeumat poistetaan. Linjan pituus määritetään ja koonmuutosten, haarakohtien sekä mutkien kohdat paikallistetaan. Viemärit kuvataan ja niiden kunto arvioidaan.

3. Sukitus

Sukka leikataan tarvittavan mittaiseksi. Kaksikomponenttiset aineosat sekoitetaan, sukka kyllästetään epoksilla ja mankeloidaan tasaiseksi. Kyllästetty sukka kelataan asennusrumpuun ja asennetaan paineilman avulla vanhan putken sisään. Sujutusnopeutta tarkkaillaan, jotta sukasta tulee erityisesti mutkakohdissa rypytön. Linjassa pidetään yllä vakaa ilman- tai vedenpaine kunnes sukka on täysin kovettunut. Uuden putken peittämät vanhat putkiliitokset avataa