Teollisuuskiinteistöt2018-09-04T12:58:20+00:00

TEOLLISUUS­KIINTEISTÖT

Rakenteita rikkomattomat tekniikat soveltuvat erinomaisesti erilaisten tuotantolaitosten viemärikorjauksiin vuoto-ongelmien sattuessa tai ennaltaehkäisevissä remonteissa. Jo 70-luvulla rakennetuissa rakennuksissa saattaa olla syytä kunnostaa viemäriputket koska vanhat putket ovat huonokuntoiset ja saattavat aiheuttaa ongelmia.

Uudet tekniikat säästävät aikaa ja rahaa koska viemärit saadaan korjattua nopeasti ilman pölyä tuottavia purkutoimenpiteitä. Ja toisaalta tilojen normaali käyttö häiriintyy vain vähän verrattuna perinteisin menetelmin tehtyyn urakkaan. Tästä on suuri etu tilojen käyttäjille ja toiminnan jatkumiselle keskeytyksettä.

Sukituksen edut verrattuna perinteiseen remonttiin:

 • Kestävä lopputulos: Viemäriin syntyy uusi runkojäykkä putki, jonka käyttöikä on tutkitusti yli 50 vuotta
 • Takuuaika: Myönnämme putkille 15 vuoden vuotamattomuustakuun
 • Kustannustehokas: Ei turhia purkutoimenpiteitä, liiketoiminta ei keskeydy
 • Käyttäjäystävällinen: Tilat pysyvät toiminnassa koko remontin ajan, nopea

Perussisältö

Rakennuksen korjaussuunnitelma laaditaan tapauskohtaisesti riippuen tilan käyttötarkoituksesta ja korjauksen kriittisyydestä. Nopeat vuoto-ongelmien korjaukset tehdään heti, jotta vahingot saadaan rajattua mahdollisimman pieniksi ja tilat pikaisesti takaisin normaaliin käyttöön. Suuremmat korjaustoimenpiteet ajoitetaan tilojen käyttötarkoituksen mukaan sopivaan ajankohtaan, esim. kesälomien ajaksi tai tuotannon osalta hiljaiseen ajanjaksoon. Urakka voidaan tarpeen mukaan tehdä joko kerralla tai jaksottaa sopiviin osaurakoihin.

Ennakkohuoltona tehtävä viemärisaneeraus tehdään avaimet käteen-periaatteella, eli teemme kaiken alusta loppuun saakka. Viemärisaneerauksen sisältö on yleisesti ottaen seuraava:

 • pintojen suojaus
 • WC-istuimien ja hajulukkojen irroitus
 • putkien rassaus, pesu ja kuvaus
 • sukitus
 • lattiakaivojen kunnostus
 • loppukuvaus
 • kalusteiden asennus, loppusiivous

Saneerauskohteena voi olla rakennuksen viemäri- tai sadevesiputkisto sekä myös esim. kaivojen tuuletusputket, rasvalinjat, uima-altaiden putkistot jne.

Työn aikaiset haitat

Sukittamalla tehty viemäreiden sisäpuolinen saneeraus on nopea toimenpide. Yhden vauriokohdan korjaus tehdään pääsääntöisesti yhden työpäivän aikana. Isommat urakat kestävät viikkoja mutta kerralla on työn alla vain osa kohteen putkistosta. Pääsääntöisesti jokainen viemäripiste (WC, keittiö, lattiakaivo) ei ole yhtä viikkoa kauempaa poissa käytöstä.

Tarvittaessa toimitamme kuivakäymälöitä tilan käyttäjille urakan ajaksi. Kaikki vesipisteet toimivat normaalisti korjausten aikana, vettä ei saa kuitenkaan laskea viemäriin. Tiloissa ei tehdä rakenteiden purkutöitä kuin poikkeustapauksissa, jolloin sukitusurakasta ei tule pölyä tiloihin ja normaali toiminta häiriintyy oleellisesti vähemmän perinteisin menetelmin tehtyyn putkien vaihtoon verrattuna. Tietyissä tiloissa pölyttömyys on jopa koko urakan tekemisen edellytys, esim. lääke- tai elintarviketehtaat.

Takuu & loppudokumentaatio

Sukitettu putki on kestävä, sille on sertifioitu käyttöikää yli 50 vuotta. Annamme 15 vuotamattomuustakuun sukittamillemme viemäreille. Tilaaja saa työstä takuutodistuksen, huolto- ja viemärin katkaisuohjeet sekä lattiakaivon korokerenkaan vaihto-ohjeen. Loppudokumentaatioon kuuluvat myös viemärikuvaukset sekä punakynäpiirros viemärilinjauksista.

Tutustu sukitukseen
Toni Vepsä omakotitalot

Tarjouspyynnöt & tiedustelut:

Toni Vepsä

Myyntipäällikkö

Soita: 044 074 3394
toni.vepsa@picote.fi